ИАКО је изграђен нови терминал, саниране последице НАТО агресије на 1,2 милиона квадратних метара, решени имовинско-правни односи, те издата дозвола за коришћење, а интересовање привредника и туристичких посленика из западне Србије је огромно, да би аеродром "Поникве" био стављен у функцију је потребно додатних 2,4 милиона евра. 
Зато ће на Златибору сутра бити одржана регионална конференција после које ће бити јасније када ће стартовати путнички и карго саобраћај са писте надомак Ужица.
- Аеродром је већ у функцији за авионе до 12 места, а за пријем великих летелица је потребно још оградити комплекс, продужити писту и поставити нове светлосне системе. Пројектована вредност свих ових послова је 3,3 милиона евра, али комплетан посао може бити завршен и за непуна два и по - каже директор ЈП "Аеродром Поникве" Саша Савић.
Поред општина Златиборског и Моравичког округа, за коначни почетак рада су заинтересовани и делови Мачванског и Колубарског округа, општине северног дела Црне Горе и истока Републике Српске, а нарочито извозници малина, привредници из металског комплекса и туристички посленици са Златибора, Таре, Мокре Горе... Неколико нискобуџетних компанија је већ најавило да ће радо користити и "Поникве".
- Ово је питање од виталног интереса за западну Србију, с обзиром на то да је Златиборски округ једини у држави са спољнотрговинским суфицитом
. Да би аеродром заживео, потребно је да у овом подухвату учествују све заинтересоване општине, Влада Србије и привредници, а најбољи модел је формирање заједничког регионалног предузећа - истиче Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина и иницијатор одржавања регионалне конференције од које се очекују конкретни резултати. 
Саша Савић

КУСТУРИЦА, ПА ОСТАЛИ
У РАДУ Регионалне конференције на тему "Аеродром Поникве - стратешки циљ западне Србије" учествују представници влада Србије и Републике Српске, дипломатског кора, локалних самоуправа, привредних комора, туристички посленици, најзначајнији привредници западне Србије, представници Сектора за ванредне ситуације, а став о активирању ваздухопловног комплекса надомак Ужица први ће изнети Емир Кустурица, оснивач Дрвенграда и Андрићграда.