...

...
Српске новине >>>>

Translate

Претражи овај блог

недеља, 28. јун 2015.

РУСКА делегација у Уједињеним нацијама поделила је свим чланицама Савета безбедности нацрт своје резолуције о БиХ, као контрапредлог британском документу о Сребреници - сазнају "Новости"


Русија, наиме, сматра да СБ има задатак да постигне договор о тексту који би донео истинску корист целом региону, па је предлог Москве усредсређен на питања која представљају основу за сарадњу и мирну коегзистенцију држава региона, а не на питања која јачају тензије. Идеја Русије је да СБ још једном потврди подршку Дејтонском споразуму и да се најоштрије осуде сви злочини почињени током свих сукоба у бившој Југославији.
С друге стране, Србија ће се највероватније већ данас, још једном, другим писмом у последњих десетак дана, обратити чланицама СБ како би указала на погубност и штетност британске резолуције о Сребреници, која неће донети ништа добро ни нашој земљи ни целом региону.
Према нашим информацијама, Београд ће обавестити чланице СБ да је и нови предлог резолуције Велике Британије неприхватљив за Србију, јер су у тексту направљене само козметичке измене и практично само смањен број употребе речи "геноцид". У писму Србије биће наведено да британски нацрт резолуције баца стигму на цео српски народ и да би било погубно да се оваквим једним потезом Срби историјски означе као геноцидна нација.
ПОРУКА ДЕВЕНПОРТУПремијер Вучић је о истој теми разговарао и са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Девенпортом. Пренео му је да британски предлог нимало не иде у прилог политици помирења, штавише, доприноси раздвајању народа на овим просторима.
Такође, Београд је у сталним дипломатским контактима пре свега са две сталне чланице СБ - Русијом и Кином, на чију помоћ рачуна у овој важној политичкој, али и историјској бици на Ист Риверу. Контакти су остварени и са несталним чланицама СБ Венецуелом, Шпанијом, Нигеријом, Чилеом и Анголом, које би могле да гласају против британске резолуције уколико се нађе на дневном реду седнице 7. јула.
Готово је извесно да ће британску иницијативу подржати још две сталне чланице, САД и Француска, а Лондон се узда и да ће представници Чада, Јордана, Литваније, Малезије и Новог Зеланда у Савету безбедности подићи руку за усвајање документа.
Тако је тренутни однос снага у СБ 8:7 за британску иницијативу, што значи да би резолуција Лондона прошла са тесном већином. За усвајање докумената у СБ потребно је да гласа осам од 15 чланица СБ, под условом да ниједна од сталних не уложи вето.

Руси послали резолуцију као контру Британцима | Политика | Novosti.rs

   
       = из коментара уз овај чланак:

Aleksa 28. јун 2015. 17:42 #3553448Vatikan je u jednom Veku izvršio 3 genocida nad nama! Moramo pokrenuti Rezoluciju o genocide nad Srbima u 20 veku. Prvi, 1914 godine, Drugi 1941 I Treći najstravičniji genocide sa radio aktivnim bombama koje je NATO privatna vojska vatikanskih jezuita 1999 godine bacila na nas. Pod direktnom komandom Vatikan napale su nas 19. katokičkih država zajedno 1999 godine I bacile genocidne bombe na Srbiju.karate 28. јун 2015. 15:23 #3553218Kada se covek davi slamka mu se cini kao bandera pa se jedino moze uhvatiti za tu slamku i nadati se spasu. O svemu ovome je trebalo davno misliti i razmisljati a ne krenuti na goloruk narod sirom ex Ju . Sada je ne samo kasno nego i pre - prekasno za komentare. Izdrite braco pa sta bude neka bude . Ali tamo gde je Britanija, Amerika, Evropa a sa njima Turska, Arapi , Japan , Australija, Kanada i jos mnoge drzave sveta kao i sve balkanske drzave osim Grcke ..... zna se sve .STA RECI...? 28. јун 2015. 14:16 #3553128Najveci neprijatelj Srbije i nas samih od kada je rata i maca je VB i Anglo-saksonija .Ucite decu i svaki dan im to ponavljajte i dojite ih tim.Nemojte da dozvolimo da se sutra cesemo po glavi i opet ispadnemo glupi.Nemojte da dozvolimo da nam deca zaborave imena i znacaj predaka unazad 800 godina i vise. Papir i olovku u ruke i prebrojte nase zrtve,makar od Jasenovca pa do Milosrdnog andjela.Pogledajte nam groblja.Svakim danom sve veca.Osiromaseni uranijum.Mi genocidni. Smesno.Ђорђе С. 28. јун 2015. 16:52 #3553340Грешиш! Највећи непријатељ Србије смо ми сами! Кад нас је непријатељ блатио и кривио за све лоше што се дешавало, ћутали смо и мислили "Сви знају да су то лажи, сви знају истину"! А нова "истина" је креирана до сатанизације Срба! Руси су нам нудили да се придружимо "растућој снази Русије", напустимо снове о уцењивачкој ЕУ и питање КиМ вратимо "под окриље УН и у оквире Р1244", а ми смо их игнорисали.Понудили су нам вето на Предлог резолуције, а ми бисмо да се донесе нова, мало "ублажена" верзија.

Нема коментара:

Постави коментар

СУРБИТА Диз

Претраживач: ПоРтАл | Сазвежђе З

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Архив КЊИЖАРЕ ПИСАЦА (1)

КЊИЖАРА ПИСАЦА

Аукције. Трају даноноћно.