ЕЛЕКТРОНСКО полагање возачких испита у првим данима 2016. задаје много муке ауто-школама широм Србије, а огорчени власници, инструктори, кандидати најављују жестоке протесте - "једном за свагда". 
- Јуче је систем у једном тренутку потпуно заблокирао. Ниједна школа нашег удружења јуче у Београду није могла да ради - негодује Милан Тодоровић, председник Удружења ауто-школа Београда. - Звали смо МУП, бунили се, и ништа, једноставно, систем не ради.
Тодоровић каже да су удружења ауто-школа још пре Нове године указивала, пре него што је министар Небојша Стефановић пустио систем у рад, да има много нелогичних и, показало се, немогућих ствари, које би требало да се ураде.
- Највеће муке су настале са лаптопом, да га носате на полигон, и то само да би кандидат извукао испитни задатак, трасу за испит, што је досад извлачио из коверте. И то је једина улога тог лаптопа - каже Тодоровић. - Треба да успоставите интернет конекцију на полигону, да учитате личну карту испитивача, а то траје понекад толико да неки кандидати ни не полажу тог дана!
ГЛУВИ ТЕЛЕФОНИ- Играмо се глувих телефона са МУП већ поодавно. Излазили смо и на улице, протестовали. Преполовили су број ауто-школа, хиљаде људи оставили без посла, кандидате изложили непотребним трошковима, мукама. Прекипело је свима и спремни смо да се поново окупимо на некој протестној вожњи и да једном за свагда рашчистимо ту ситацију - каже председник београдског удружења Милан Тодоровић.
Касни се увек, па тако ниједан испит од 5. јануара није почео на време.
Тодоровић каже да се чуо са колегама из Суботице, Ужица, Крагујевца, Чачка, Сомбора, Кикинде, Сремске Митровице, да су сви они огорчени.
Исти проблем као у престоници постоји и у целој држави, потврђује за "Новости" генерални секретар Привредне коморе ауто-школа Србије Петар Рашета.
Указивали смо да ће бити много проблема, да тај систем једноставно у пракси не може да функционише и да МУП није спреман за тај пројекат, али нису нам веровали. Ауто-школе су уложиле велики новац и обезбедиле све што се од њих тражило. Ми ћемо 20. јануара одржати Извршни одбор Привредне коморе ауто-школа Србије и, верујте ми, спремни смо да дамо све од себе да решимо ову муку - каже Рашета.