ЖЕСТОКА размена ватре, бег у солитер, скривање и наводно држање талаца - овај филмски сценарио догодио се синоћ у новобеоградском Блоку 45. Драма је почела у 19 часова, када је из тегет БМВ мушкарац насумице испалио рафал на друге аутомобиле.

Тридесетогодишњи мушкарац је у пуцњави оштетио два аутомобила, а онда је у јурњави улицама ударио још два возила. После тога утрчао је у солитер у Улици Јурија Гагарина 241. Ту се сакрио у неком од станова, где је, како незванично сазнајемо, држао таоце.

Према речима очевидаца, инциденти су почели код Бувље пијаце, односно раскрснице улица Антифашитичке борбе и Јурија Гаргарина. Одатле је мушкарац отворио ватру из кола у покрету и наставио да јури главним новобеоградским булеваром.

Према незваничним информацијама, он је запуцао код трамвајске окретнице у Блоку 45, а онда у Улици др Ивана Рибара код паба "Принцип" на окретници аутобуса 95. Приликом јурњаве на БМВ се поломила осовина точка. Возило није могло да се креће, па је наоружани младић истрачао из кола и побегао у зграду удаљену око 200 метара.

Веома брзо стигле су и јединице МУП. Специјалци под фантомкама и са аутоматима у рукама блокирали су улаз у солитер.

- Била сам са ћеркама у гостима - прича уплакана жена. - Када смо дошли и хтели да уђемо у зграду, полицајци су нам рекли да не можемо. Уплашила сам се за маму, јер је она остала буквално заробљена унутра са нашим псом. Одмах сам је позвала на фиксни, објаснила шта се дешава и рекла јој да закључа врата и спусти ролетне.

Док се драма одвијала код зграде 241, велики број суграђана окупирао је и зграду код које је непознати мушкарац оставио БМВ. Како сазнајемо, полиција је током претреса аутомобила осумњиченог, пронашла два пиштоља.

Очевици овог несвакидашњег инцидента сведоче да се све догодило за тридесетак секунди.

- Чула се шкрипа гума. Одјекнуло је и неколико хитаца, па смо сви по инерцији легли на тротоар - сведочи средовечни суграђанин. - Аутомобил је ударио у високи ивичњак, а точак само што није отпао. Проћелави младић са наочарима истрчао је из возила. Отрчао је у зграду у коју је могао да уђе, јер су на њој оштећена улазна врата.

Овај Новобеограђанин присећа се да је непознати мушкарац у рукама држао црну кесу.

- Шаку је држао у кеси. Вероватно је у њој био пиштољ - додаје његов комшија.

Станари зграде у којој се одвијала драма све до 23 сата нису могли да уђу у своје домове. Полиција је почела да пушта једног по једног у зграду.  Јаке полицијске снаге обезбеђивале су овај солитер. Наводно, они нису успели да пронађу "револвераша".

УПАД У СТАНОВЕ
КАКО су репортери "Новости" незванично сазнали, "револвераш" се у бегу од полиције зауставио на једанаестом спрату. Полиција је око један час после поноћи означила неколико станова у којима би он могао да се крије. Из тих станова се нико није јављао, па су највероватније снаге реда и закона провалиле у њих.

ПСИ ТРАГАЧИ
НОВОБЕОГРАДСКИ солитер, у коме се наводно крио наоружани мушкарац, има четрнаест спратова и више од деведесет станова. Због тога полиција се одлучила да у помоћ доведе псе трагаче. Трениране животиње прво су оњушиле ствари из аутомобила, а потом су кренуле да трагају по спратовима.

ВИДЕО-НАДЗОР
ЈЕДНА од станарки зграде у Јурија Гагарина 241 изашла је у сусрет припадницима МУП. Наиме она је дала полицији снимке видео-надзора које је скинула са сигурносних камера, које се налазе на улазу у овај солитер. Полицајци су од снимка направили слику осумњиченог проћелавог мушкарца са наочарима за сунце. Припадници МУП потом су је показивали станарима поменуте стамбене зграде и испитивали их да ли могу да га препознају, али нико није успео да га препозна.